TIETOSUOJALAUSUNTO

Kun käyt verkkosivustollamme, keräämme, tallennamme ja käsittelemme henkilötietoja tämän lausunnon mukaisesti.

I. VASTUULLINEN TAHO JA TIETOSUOJAVALTUUTETTU

Henkilötietojen keräämisestä, tallentamisesta ja käsittelystä ja siihen sovellettavasta tietosuojasta vastaava taho on:

Kompernaß Handelsgesellschaft mbH,
jota edustavat toimitusjohtajat Johannes-Heinrich Kompernaß, Monika Kompernaß ja
Karsten Dudzek
Burgstr. 21
44867 Bochum
Saksa
Puh.: +49 02327/3018-0
Faksi: +49 02327/3018-100
S-posti: info@kompernass.de

Tietosuojavaltuutettuumme, Jennifer Hogrebeen, voit ottaa yhteyttä samoilla yhteystiedoilla joko postitse tai puhelimitse tai sähköpostitse osoitteeseen datenschutz@kompernass.de.

II. VERKKOSIVUSTOLLA KÄYNNIN YHTEYDESSÄ KERÄTTÄVÄT TIEDOT

1. Käynti verkkosivustollamme

Aina kun käyt verkkosivustollamme, keräämme ja tallennamme verkkosivuston käytön mahdollistamiseksi automaattisesti seuraavat tiedot, jotka tallennetaan yksinomaan IT-turvan takaamiseksi (esimerkiksi verkkosivulle kohdistuvien hyökkäysten tunnistaminen) ja tilastollisiin tarkoituksiin. Kaikki nämä tiedot tallennetaan siten, ettei niiden kohdistaminen yksittäisiin henkilöihin ole mahdollista. Emme eritoten luo käyttäjistä käyttäjäprofiileja. Keräämme seuraavat tiedot: selaimen tyyppi/-versio, käyttöjärjestelmä, IP-osoite, viittausosoite (sen sivun URL-osoite, jolta käyttäjä on tullut verkkosivustollemme) ja käynnin päivämäärä ja kellonaika.

Tiedot tallennetaan 2 päivän ajan.

2. Rekisteröitymisen ja tilauksen yhteydessä kerättävät henkilötiedot

Alla olevien henkilötietojen käsittely tapahtuu vain asianomaisen henkilön suostumuksesta yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 alakohdan mukaisesti, joka tulee voimaan 25.5.2018 alkaen. Osoitat suostumuksesi, jos luot asiakastilin verkkokaupassamme (rekisteröityessäsi asiakkaaksi verkkokaupassamme) tai välität tietosi tuotteiden tilaamista varten (tehdessäsi tilauksen). Kun tilaat tuotteita, henkilötietojen käsittely tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 alakohdan mukaisesti, sillä kerättäviä ja käsiteltäviä tietoja tarvitaan kulloisenkin tavarantoimitussopimuksen täyttämiseen.

Kun rekisteröidyt verkkokauppamme asiakkaaksi ja tilaat sieltä tuotteita keräämme ja tallennamme seuraavat henkilötiedot, joita käytetään yksinomaan toimitus- ja laskutustarkoituksiin, ja tiedot kerätään ilmoittautumis- ja rekisteröitymislomakkeelta:

  • Nimi
  • Osoitetiedot
  • S-posti
  • Käytetty maksutapa
  • Tilattu tuote/tilatut tuotteet

Verkkokaupastamme tilaaminen edellyttää yllä mainittujen pakollisten tietojen antamista. Tämä tarkoittaa, että verkkokaupan kautta tilaaminen ei ole mahdollista ilman yllämainittujen tietojen keräämisen ja käsittelyn hyväksymistä. Sama pätee käyttäjätilin luomiseen tilattuja tuotteita ja käytettävää maksutapaa lukuun ottamatta.

Tiedot tallennetaan kymmeneksi vuodeksi.

3. Kertakirjautumistilillä tehtävän rekisteröitymisen yhteydessä kerättävät henkilötiedot

Verkkokauppamme asiakkaana voit rekisteröityä myös käyttämällä olemassa olevaa kertakirjautumistiliä (”SSO”). Kertakirjautumistilillä voit kirjautua sisään eri palveluihin ja alustoille yhdellä ainoalla tilillä. Voit rekisteröityä verkkokauppaamme myös käyttämällä Facebook- ja Google-kertakirjautumista.

Facebook on Facebook Ireland Limitedin, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Ireland, sosiaalinen verkko. Facebookin tekemän tietojenkeräyksen tarkoituksesta ja laajuudesta sekä tietojen jatkokäsittelystä ja käytöstä sekä niihin liittyvistä oikeuksistasi ja asetusten muuttamismahdollisuuksista yksityisyytesi suojaamiseksi saat Facebookin tietokäytännöstä: http://www.facebook.com/policy.php.

Googlen kertakirjautumispalvelun tarjoaa Google Inc. (”Google”), Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Googlen palveluihin rekisteröitymiseen ja käyttöön sovelletaan Googlen tietosuojaa ja käyttöehtoja, jotka löytyvät osoitteesta ___ http://www.google.com/intl/de/policies/privacy/ .

Kun rekisteröidyt asiakkaaksi verkkokauppaamme huomautamme sinulle mahdollisuudesta rekisteröityä Facebookin tai Googlen kertakirjautumisella. Tämä edellyttää rekisteröitymistä Facebookiin tai Googleen tai kyseisen tilin luomista rekisteröitymisen yhteydessä, mikäli kyseinen palveluntarjoaja tällaisen mahdollisuuden tarjoaa. Huomaa, että Facebook- ja Google-kertakirjautumiseen rekisteröintiin ja käyttöön sovelletaan kyseisen palveluntarjoajan tietosuojaa ja käyttöehtoja.

a) Sisäänkirjautuminen kertakirjautumispalvelun tarjoajan palveluun

Jos päätät rekisteröityä verkkokauppaamme Facebookin tai Googlen kertakirjautumisella, sinut ohjataan ensin suoraan kertakirjautumispalvelun tarjoajan sivustolle. Kertakirjautumispalvelun tarjoaja kehottaa sinua syöttämään kirjautumistietosi ja kirjautumaan tai rekisteröitymään kertakirjautumispalvelun tarjoajan palveluun. Jos olet jo kirjautuneena kertakirjautumispalvelun tarjoajan palveluun, tämä kirjautumispyyntö ohitetaan. Facebookin tai Googlen kirjautumistunnuksiasi ei välitetä meille, vaan ne pysyvät kyseisen kertakirjautumispalvelun tarjoajan hallussa.

b) Yhdistäminen kertakirjautumispalvelun tarjoajan palveluun (Facebook tai Google)

Yhdistä sen jälkeen kertakirjautumispalvelun tarjoajan palvelussa oleva profiilisi verkkokauppamme asiakastiliin. Tässä vaiheessa saat myös tietää, mitä Facebook- tai Google-kertakirjautumisprofiilisi tietoja sinulta voidaan vaatia rekisteröityessäsi verkkokauppamme asiakkaaksi. Rekisteröityessäsi verkkokauppamme asiakkaaksi tarvitsemme myös kertakirjautumisprofiiliisi tallennetun sähköpostiosoitteen. Tarvitsemme sitä, jotta voit jatkaa verkkokauppamme asiakastilisi käyttöä ”Unohditko salasanasi” toiminnon kautta, jos myöhemmin haluat poistaa yhteyden kertakirjautumisprofiilisi ja verkkokauppamme asiakastilisi välillä. Jos muodostat yhteyden kertakirjautumispalvelun tarjoajan palvelussa kertakirjautumisprofiilisi ja verkkokauppamme asiakastilisi välille, hyväksyt yllä mainittujen tietojesi käytön. Sen jälkeen sinut ohjataan rekisteröitymään verkkokauppamme asiakkaana. Vastaanotamme rekisteröinnin yhteydessä kyseiset tiedot kertakirjautumispalvelun tarjoajaltasi ja käytämme niitä luodaksemme sinulle asiakastilin verkkokauppaamme. Onnistuneen rekisteröinnin jälkeen voit kirjautua sisään verkkokauppaamme asiakastilillesi käyttämäsi kertakirjautumispalvelun tarjoajan kirjautumispainiketta käyttämällä.

c) Kompernaßin keräämät ja tallentamat tiedot

Kertakirjautumispalvelun tarjoajaltasi saamme muutamia vähäisiä tietoja. Näitä ovat sähköpostiosoitteesi ja nimesi, joita tarvitsemme asiakastilisi luomiseen.

d) Kertakirjautumispalvelun tarjoajan keräämät ja tallentamat tiedot

Rekisteröitymällä verkkokauppaamme myös kertakirjautumispalvelun tarjoaja saa sinusta tietoja. Napsauttamalla kyseisen kertakirjautumispalvelun tarjoajan logolla varustettua painiketta kertakirjautumispalvelun tarjoaja saa tiedon siitä, että olet rekisteröitynyt www.kompernass.com -sivustolle. Napauttamalla kyseisen kertakirjautumispalvelun tarjoajan logolla varustettua painiketta kertakirjautumispalvelun tarjoaja tallentaa palvelimellesi evästeen. Siten kertakirjautumispalvelun tarjoaja voi kerätä lisää tietoja sinusta ja hakukäyttäytymisestäsi. Evästeen avulla tallennetut tiedot siirretään kertakirjautumispalvelun tarjoajan palvelimelle. On mahdollista, että ne sijaitsevat Saksan ulkopuolella, esimerkiksi Yhdysvalloissa. Sinne tallennetaan kaikki tiedot, ja ne saatetaan yhdistää muihin profiilitietoihisi, jotka kertakirjautumispalvelun tarjoaja on jo tallentanut sinusta. Se, mitä tietoja kertakirjautumispalvelun tarjoaja tarkalleen kerää ja mihin tarkoitukseen niitä käytetään, selviää kulloisenkin palveluntarjoajan tietosuojaselosteesta. Sieltä löydät myös muita tietoja tietojenkeräykseen ja käsittelyyn liittyvistä oikeuksistasi.

e) Muita huomioita

Mikäli rekisteröidyt verkkokauppaamme kertakirjautumispalvelun tarjoajan kautta, tallennamme tiedot, jotka olet ilmoittanut verkkokaupassamme kertakirjautumispalvelun tarjoajasi kautta. Nämä tiedot tallennetaan salausavaimen muotoon. Emme tallenna kyseisen kertakirjautumispalvelun tunnistautumistietojasi. Mikäli muutat kertakirjautumispalvelun tarjoajan palvelussa tietoja, jotka välitettiin kirjautuessasi asiakkaaksi verkkokauppaamme, nämä muutokset on tehtävä myös verkkokauppamme asiakastilille. Emme saa päivitettyjä tietojasi automaattisesti kertakirjautumispalvelun tarjoajaltasi, emmekä myöskään lähetä tietoja kertakirjautumispalvelun tarjoajallesi ilman suostumustasi.

f) Yhteyden poistaminen

Jos haluat poistaa yhteyden verkkokauppamme asiakastilin ja kertakirjautumispalvelun tarjoajasi palvelun välillä, kirjaudu sisään kertakirjautumispalvelun tarjoajasi palveluun (Facebook tai Google) ja tee siellä tarvittavat muutokset profiiliisi, mikäli se on mahdollista kyseisen kertakirjautumispalvelun tarjoajasi palvelussa. Näin voit peruuttaa meiltä luvan käyttää kertakirjautumisprofiilissasi olevia tietoja.

III. SOPIMUKSEN PERUUTTAMISOIKEUS

Sinulla on oikeus milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn jatkossa sen vaikuttamatta ennen peruuttamista hyväksymäsi henkilötietojen käsittelyn laillisuuteen. Peruuttaminen voidaan tehdä sähköpostitse osoitteeseen datenschutz@kompernass.de.

IV. TIETOJEN LUOVUTTAMINEN

Luovutamme keräämiämme tietoja yksinomaan tavaroidemme toimituksesta vastaaville kuljetusyrityksille sekä laskutuksesta vastaaville rahoituslaitoksille vain siinä laajuudessa kuin se tavaroiden toimittamiseksi tai laskuttamiseksi on välttämätöntä.

V. GOOGLE ANALYTICSIN KÄYTTÖÄ KOSKEVA TIETOSUOJALAUSUNTO

Tämä verkkosivusto käyttää verkkosivujen kävijäseurantaan tarkoitettua Google Analytics -työkalua. Sen tarjoaja on Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA Google Analytics käyttää nk. evästeitä. Ne ovat tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi ja joiden avulla voidaan analysoida verkkosivuston käyttöäsi. Evästeen luomat tiedot tämän verkkosivuston käytöstä siirretään ja tallennetaan tavallisesti Googlen Yhdysvalloissa sijaitsevalle palvelimelle.

Mikäli olet aktivoinut IP-osoitteen nimettömäksi tekemisen tällä verkkosivustolla, Google lyhentää IP-osoitteen ennen tiedon siirtämistä ja tallentamista Euroopan unionin jäsenvaltioiden ja muiden ETA-sopimusmaiden alueella. Vain poikkeustapauksissa koko IP-osoitteesi siirretään Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä. Tämän verkkosivuston ylläpitäjän toimeksiannosta Google käyttää näitä tietoja arvioidakseen verkkosivuston käyttöäsi, laatiakseen raportteja verkkosivustolla liikkumisesta ja tarjotakseen muita verkkosivuston ja internetin käyttöön liittyviä palveluja verkkosivuston ylläpitäjälle. Google Analyticsin selaimeltasi tallentamaa IP-osoitetta ei yhdistetä muihin Googlen keräämiin tietoihin.

Voit estää evästeiden tallentamisen selainsovelluksesi asetuksista; huomaa kuitenkin, ettet tällöin välttämättä voi hyödyntää kaikkia tämän verkkosivuston toimintoja täydessä laajuudessaan. Voit estää myös evästeen luomien, verkkosivuston käyttöäsi koskevien tietojen (mukaan lukien IP-osoitteesi) välittämisen Googlelle sekä Googlea käsittelemästä näitä tietoja lataamalla ja asentamalla selainsovelluksen liitännäisen seuraavan linkin kauttahttp://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Google Analyticsin käyttö palvelee Kompernaßin oikeutettua tarkoitusta hoitaa verkkosivustoa ja verkkokauppaa sekä kerätä tilastotietoja kävijäluvuista ja verkkosivuston käytöstä. Tietojenkäsittely tällaisten oikeutettujen etujen toteuttamisen mahdollistamiseksi tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 alakohdan mukaisesti.

VI. MUUT EVÄSTEET

Internet-sivustot käyttävät paikoin niin kutsuttuja evästeitä. Evästeet eivät vaurioita tietokonettasi eivätkä sisällä viruksia. Niiden tarkoituksena on tehdä sivuston tarjonnasta käyttäjälle kohdennetumpaa, sujuvampaa ja turvallisempaa. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat tietokoneellesi ja selaimellesi.

Suurin osa käyttämistämme evästeistä on nk. istuntoevästeitä. Ne poistetaan automaattisesti, kun poistut verkkosivustolta. Muut evästeet säilyvät päätelaitteellasi, kunnes poistat ne. Tällaisten evästeiden avulla voimme tunnistaa selaimesi seuraavalla käyntikerrallasi.

Voit muokata selaimesi asetuksia siten, että saat ilmoituksen verkkosivustolla käytetyistä evästeistä ja voit sallia evästeet yksittäisissä tapauksissa, estää evästeiden hyväksynnän vain tietyissä tapauksissa tai yleisesti ottaen sekä aktivoida evästeiden automaattinen poisto, kun selain suljetaan. Evästeiden käytöstä poistaminen voi rajoittaa tämän verkkosivuston toimivuutta.

Evästeiden käyttö palvelee Kompernaßin oikeutettuja ja ymmärrettäviä tarkoitusperiä hoitaa verkkosivustoa ja verkkokauppaa, kerätä tilastotietoja kävijäluvuista ja verkkosivuston käytöstä sekä pyrkiä tekemään verkkosivuston käytöstä kävijöille mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista. Tietojenkäsittely tällaisten oikeutettujen etujen toteuttamisen mahdollistamiseksi tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 alakohdan mukaisesti.

VII. SSL-SUOJAUS

Kompernaß Handelsgesellschaft mbH on toteuttanut teknisiä toimenpiteitä, joilla taataan tehokas tietosuoja. Kaikki työntekijämme ovat vaitiolovelvollisia. Tietojasi käsitellään aina luottamuksellisesti. Luottamuksellisten tietojen koodauksessa käytetään SSL-protokollaa ( Secure-Sockets-Layer). Se on tämän hetken käytetyin ja turvallisin tiedonsiirtomenetelmä internetissä.

VIII. OIKEUS SAADA PÄÄSY TIETOIHIN

Sinulla on yleisen tietosuoja-asetuksen 15–21 artiklan nojalla milloin tahansa oikeus

  • saada vahvistus siitä, käsitelläänkö sinua koskevia henkilötietoja vai ei,
  • ja jos niitä käsitellään, sinulla on oikeus saada tietoa kyseisistä henkilötiedoista ja erityisesti niiden käsittelyn tarkoituksesta; käsitellyistä henkilötietoryhmistä; vastaanottajista tai vastaanottajaryhmistä, erityisesti kolmansissa maissa tai kansainvälisissä järjestöissä, joille henkilötietoja on luovutettu tai on tarkoitus luovuttaa, sekä henkilötietojen suunniteltu säilytysaika tai tämän ajan määrittämisperusteet,
  • pyytää sinua koskevien henkilötietojen oikaisua, poistamista, käsittelyn ja siirrettävyyden rajoittamista,
  • yksittäistapauksessa vastustaa tietojenkäsittelyä.

Jos haluat käyttää tätä oikeutta, ota yhteyttä tietosuojavaltuutettuumme sähköpostitse osoitteeseen datenschutz@kompernass.de.

IX. LISÄTIETOJA

Luottamuksesi on meille tärkeää. Siksi olemme aina käytettävissäsi, jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä. Jos sinulla on kysymyksiä, joihin et löydä vastausta tästä tietosuojalausunnosta tai jos haluat yksityiskohtaisempia tietoja, ota yhteyttä tietosuojavaltuutettuumme sähköpostitse osoitteeseen datenschutz@kompernass.de.

Sinulla on myös oikeus tehdä kantelu henkilötietojesi käsittelystä tietosuojavaltuutetun Nordrhein-Westfalen osavaltion tietosuojasta ja tiedonsaantivapaudesta vastaavalle viranomaiselle.

X. Yhteydenottomahdollisuudet ja sinun oikeutesi Asianomaisena sinulla on seuraavat oikeudet: • Yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 15 artiklan mukaisesti oikeus artiklassa kuvatussa laajuudessa pyytää tietoja käsittelemistämme henkilötiedoistasi; • GDPR:n 16 artiklan mukaisesti oikeus vaatia tallentamiemme henkilötietojesi epätarkkojen tai virheellisten tietojen oikaisua; • GDPR:n 17 artiklan mukaisesti oikeus vaatia tallentamiemme henkilötietojesi poistamista, mikäli jatkokäsittely ei ole tarpeen o sananvapautta ja tiedonvälityksen vapautta koskevan oikeuden käyttämiseksi; o lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi; o yleisen edun vaatimista syistä tai o oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi; • GDPR:n 18 artiklan mukaisesti oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista, mikäli o kiistät henkilötietojen paikkansapitävyyden; o käsittely on lainvastaista, mutta vastustat tietojen poistamista; o emme enää tarvitse tietoja, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tai o olet vastustanut käsittelyä GDPR:n 21 artiklan mukaisesti; • GDPR:n 20 artiklan mukaisesti oikeus saada sinua koskevat, meille toimittamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa tai vaatia kyseisten tietojen siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle; • GDPR:n 77 artiklan mukaisesti oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle. Yleisesti voit kääntyä tässä vakinaisen asuinpaikkasi tai työpaikkasi taikka yrityksemme kotipaikan valvontaviranomaisen puoleen.  

X. Yhteydenottomahdollisuudet ja sinun oikeutesi

Asianomaisena sinulla on seuraavat oikeudet:

  • GDPR:n 15 artiklan mukaisesti oikeus artiklassa kuvatussa laajuudessa pyytää tietoja meidän käsittelemistämme henkilötiedoistasi;
  • GDPR:n 16 artiklan mukaisesti oikeus vaatia tallentamiemme henkilötietojesi epätarkkojen tai virheellisten tietojen oikaisua;
  • GDPR:n 17 artiklan mukaisesti oikeus vaatia tallentamiemme henkilötietojesi poistamista, mikäli jatkokäsittely ei ole tarpeen
  • sananvapautta ja tiedonvälityksen vapautta koskevan oikeuden käyttämiseksi;
  • lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi;
  • yleisen edun vaatimista syistä tai
  • oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi;
  • GDPR:n 18 artiklan mukaisesti oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista, mikäli
  • kiistät henkilötietojen paikkansapitävyyden;
  • käsittely on lainvastaista, mutta vastustat tietojen poistamista;
  • emme enää tarvitse tietoja, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tai
  • olet vastustanut käsittelyä GDPR:n 21 artiklan mukaisesti;
  • GDPR:n 20 artiklan mukaisesti oikeus saada sinua koskevat, meille toimittamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa tai vaatia kyseisten tietojen siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle;
  • GDPR:n 77 artiklan mukaisesti oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle. Yleisesti voit kääntyä tässä vakinaisen asuinpaikkasi tai työpaikkasi taikka yrityksemme kotipaikan valvontaviranomaisen puoleen.
Viimeksi katsottu
  • |